Faaliyet Raporu

YÖNETİM KURULU VE FAALİYET RAPORU

29.07.2020

YÖNETİM KURULU

Onursal Başkan – Önder Seden

Yönetim Kurulu Başkanı – Çetin Yılmaz

Yönetim Kurulu Başkan Vekili – Murat Özyer Hukuk Komitesi Başkanı

Genel Sekreter – Derya Aydıner Mali İşler Komitesi

Sayman – Necati Güler Anadolu Komitesi Başkanı

Üye – Aydın Örs Eğitim Komitesi Başkanı

Üye – Cem Akdağ WEB ve Sosyal Medya İletişimi Komitesi Başkanı

Üye  – Ekrem Memnun Başkan Danışmanı

Üye – Ergin Ataman Dış İlişkiler ve Organizasyon Komitesi Başkanı

Üye – Ertuğrul Erdoğan Altyapı Komitesi Başkanı

Üye – Hakan Yavuz Koç İlişkileri ve İletişimi Komitesi Başkanı

Üye – Orhun Ene Projeler Komitesi Başkanı

Üye – Tolga Öngören Mali İşler Komitesi

Üye – Ufuk Sarıca Sponsorluk Komitesi Başkanı

Yedek Üye – Ahmet Çakı

Yedek Üye – Dr.Hakan Demir Sağlık Komitesi Başkanı

Yedek Üye – Hayri Solmaz

Yedek Üye – Mustafa Aksoy

Yedek Üye – Özlem Şencan

Yedek Üye – Selçuk Ernak

Denetleme Kurulu Asil Üye – Ertuğrul Bölükbaşı

 Denetleme Kurulu Asil Üye – Fatih Gezer

Denetleme Kurulu Asil Üye – Menderes Gümüşdal

Denetleme Kurulu Yedek Üye – Burak Bıyıktay

Denetleme Kurulu Yedek Üye – Polat Kaya

Denetleme Kurulu Yedek Üye – Vedat Erman

Disiplin Kurulu Üye – Zafer Kalaycıoğlu Kadın Basketbolu Komitesi Başkanı

 Disiplin Kurulu Üye – Mahmut Güngör

Disiplin Kurulu Üye – Metin Ağırbaşoğlu

Genel Koordinatör – Şükrü Yaravlı Basketbol Okulları Komitesi Başkanı

Ofis Yöneticisi – Zeynep Demiray

Mali Müşavir  – İlhan Oktay

FAALİYET RAPORU

12 Ağustos 2004 yılında Türk Antrenörler arasında mesleki dayanışma sağlamak ve iletişimi güçlendirmek amacı ile kurulan derneğimiz, antrenörlerimize daha iyi şartlarda çalışabilme, sosyal yardımlaşma ve eğitimler adına birçok faaliyetlerde bulunmuştur. Son yıllarda yapılan çalışmaların özeti ise aşağıdaki gibidir:

TÜRKİYE BASKETBOL ANTRENÖRLERİ DERNEĞİ

1. Bir dernek isminin önüne çok zor bir şekilde alınan ‘’Türkiye’’ isminin derneğimize yoğun çabalar sonucu Bakanlar Kurulu kararı ile alınması sayesinde Türkiye’de Türk basketbol antrenörleri ile ilgili konularda tek muhatabının TÜBAD olması sağlanmıştır. Ve bugün 2500 üyesiyle her geçen gün daha da güçlenen bir sivil toplum kuruluşu konumundadır. 

YÖNETMELİĞE EKLENEN SÖZLEŞMELİ ANTRENÖRLERİN HAKLARINI KORUYAN ÖNEMLİ MADDELER

 2. Kontratı sona ermeden Baş Antrenörü ile ayrılmak isteyen kulübe eski Baş Antrenörü ile ibralaşmadan yeni bir Baş Antrenör için sahaya çıkış belgesinin verilmemesi yönündeki madde, derneğimizin isteği doğrultusunda yönetmeliklere ilave edilmiştir.

3. Baş Antrenör ile yollarını ayıran kulübün ancak 3 maç Yardımcı Antrenör ile maçlarını oynayabileceği, 4.haftadan itibaren yeni bir Baş Antrenör ile kontrat yapması gerektiği yine derneğimizin talebi doğrultusunda uygulamaya konulmuştur.

Ayrıca, kulübü ile ihtilafa düşen bir antrenörün o kulüpte çalıştığı tarihlerde ne kadar maaş alması gerektiğini davaya bakan mahkeme ilk defa bize sorarak TÜBAD’ın bu konuda bilirkişi olarak görülmesi sağlanmıştır.

Sözleşmeli çalışan üyelerimizin kulüpleri ile yaşadıkları problemlerde ilk başvuruyu Türkiye Basketbol Federasyonu’na yaptıktan sonra bir netice alınamadığı durumlarda hukuk kurulumuz devreye girip, mahkeme süreci başlatılmıştır.

FEDERASYON İLE YAPILAN ÇALIŞMALAR VE ÖNERİLER

4. Federasyon Yönetimi İle Yapılan Çalışmalar ve Önerilerimiz; Federasyon yönetimi ile birlikte yapılan çalışmalar sonunda TÜBAD olarak verdiğimiz öneriler ise şöyle;

A. TÜBAD’ın antrenör eğitiminde Türkiye Basketbol Federasyonu ile ana unsur olması önerilerimizden biriydi. Bu doğrultuda antrenör eğitim stratejisinin belirlenmesi ve yeni projeler oluşturulmasında Eğitim Kurulu ile birlikte derneğimiz daha da verimli çalışır duruma geçti.

B. Ülkemizde çalışacak yabancı antrenörler için araştırarak belirlediğimiz kriterlerin talimatlarda yer almasını önerdik. Ayrıca yabancı antrenör belirlenecek kriterlere sahip olduktan sonra, liglerimizde çalışabilmesi için TBF Eğitim Kurulu’ndan etik onayı alması şartının konulmasını talep etmiştik. Ve kabul gören bu önerimizle ülke basketboluna katkı verecek kariyer ve başarılara sahip yabancı antrenörler liglerimizde görev yaparken, birçok yüksek donanım ve deneyimi olan yerli antrenörlerimizin de önü açıldı.

C. TBF’ nin deplasmanlı liglerinde (BSL, KBSL, TBL, TKBL, TB2L, KBBL, BGL ) bir antrenör aynı sezonda ikiden fazla takım değiştirememesi,

D. Üst liglerdeki takımların Alt Yapı antrenörleri ile ilgili konularla ilgili olarak; – BSL, KBSL, TBL takımlarında, tüm zamanlı en az 2 antrenör ve 1 kondisyoner olması, – TKBL takımlarının alt yapısında tüm zamanlı en az 1 antrenör olması, – BGL takımlarında, tam zamanlı en az 2 antrenör ve 1 kondisyoner olması – Bütçelerinden belli bir payın alt yapıya ayrılma zorunluluğu önerisi .

E. Yetenekli genç antrenörlerin tespit ve takip edilip gelişimleri için destek ve projeler oluşturmak.

F. Geçtiğimiz yıl ilki yapılan Bireysel Gelişim Antrenörlüğü Sertifika Programına bağlı olarak önce KBSL ve BSL bir sonraki sezondan itibaren de TKBL ve TBL liglerinde sözleşmeli bir Bireysel Gelişim Koçu bulundurmanın zorunlu olması önerisini veren Eğitim Kurulu ve Kondisyonerler Birliği’ne destek verdik.

G. Federasyona çok yakında çalışmalarını bitirip vereceğimiz ve takibini yapacağımız bir diğer öneri de antrenör taban maaş skalası olacak. Bu konuda kamuoyuna gereken bilgilendirmeyi çok yakında yapacağız.

H. 2020-2021 Sezonu için yabancı oyuncu sayısıyla ilgili olarak KBSL’de 3, BSL’de 4+1(bankta), TKBL ve TBL’de ise 1 olması yönünde öneride bulunulmuştur. Bununla beraber donanımlı oyuncu havuzunun genişlemesi için TBF’ye önerilecek projeler üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir.

I. Pandemi sebebiyle birçok antrenörün ekonomik açıdan yaşadığı zorluklar ve liglerin tamamlanamaması sebebiyle 2020-2021 sezonu vize ve seminer ücretleri konusunda bütün antrenörlere bu yıla özel bir indirim uygulanması önerisinde bulunduk.

PANDEMİ SÜRECİ BİLGİLENDİRME, İLETİŞİM VE EĞİTİM

5. Sürecin hemen başında Hukuk Komitemiz üyesi Avukat Burçin Çelen’i konuyla ilgili olarak antrenörlerimizi bilgilendirmesi için Zoom üzerinden TÜBAD TV’ye konuk ettik. Sözleşmeli ve SGK’lı antrenörlerin hakları ve bu süreçte yapılması gerekenler ile mücbir sebepler konularını aktaran Çelen’in anlattıklarını metin olarak WEB sitemizde de paylaştık. Ve SGK’sız çalışmama konusunda antrenörlerimizin hassas olması konusunu yeniden vurguladık.

6. Mail müşavirimizle görüşerek kapanan iş yerleri kapsamına giren spor kulüpleri dernekleri ve özel kurumlarda çalışan antrenörlerin Kısa Çalışma Ödeneğinden nasıl faydalanacakları konusunda WEB sitemizde bir bilgilendirme metni paylaştık.

7. Pandemi sürecinde ve sonrasında alt yapı çalışmaları ve eğitim faaliyetlerinin planlaması hakkında bilgi almak ve alt yapımızın süreçteki sorunlarını iletmek için Spor Bakanlığı ile görüşmeler için oluşturulan TBF ekibinde TÜBAD Başkan Vekilimiz Murat Özyer de bulundu. Ankara’daki Bakanlıkta yüz yüze yapılan toplantılarda sorunları ve özellikle bireysel antrenmanların basketbol alt yapısı için ne kadar önemli olduğunun vurgulayıp, salonları açılması ve alt yapı çalışmalarının adım adım bireysel çalışmalarla başlayabileceği konusunda daire başkanlarını ve genel müdür yardımcılarını bilgilendirdi. Başkanımız Çetin Yılmaz da konuyla ilgili sosyal medyada durumun önemini vurgulayan görüşlerini bildirmişti. Ardından Spor Bakanlığı yaptığı açıklamada 04 Ağustos 2020 itibaren belirlenen kurallar dahilinde teşkilata ait spor salonlarında antrenmanlara başlanacağını duyurdu.

8. Yönetim Kurulu üyemiz ve Anadolu Komitesi Başkanımız Necati Güler ve komite üyelerinin organize ettiği ve şehirlerdeki il temsilcilerinin yardımlarıyla 7 Bölge 7 Sohbet Zoom toplantılarını yaptık. Ve 1750 antrenörümüze ulaştık. Bu sohbetlerde TBF Sağlık Kurulu Üyesi ve eski basketbol antrenörü Doç.Dr. İlker Yücesir Covid -19 sürecinde bireysel ve salonların açılmasın durumda uygulanması gereken hijyen protokolleri hakkında bilgi verdi. TBF Basketbol Geliştirme Yetkilisi Yağız Kaba, TBF Akdemi hakkında bilgilendirmeler yaptı. TBF Eğitim Kurulu Üyesi ve TÜBAD Başkan Vekili Murat Özyer eğitim faaliyetleri, ücretleri uygulamaları hakkında bilgiler verdi. TÜBAD Genel Koordinatörü Şükrü Yaravlı, basketbol okulları ile ilgili süreçler hakkında bilgiler verdi. Anadolu Kurulu Başkanı Necati Güler’in yönettiği 7 Bölge 7 Sohbet canlı ve interaktif yapılan toplantılarına 1.750 antrenör katıldı.

9. 65 yaş üzeri üyelerimizle süreç boyunca iletişimde bulunduk ve her biriyle telefon ile görüştük. Sağlık durumlarını ve bir ihtiyaçları olup olmadıklarını sorduk. Bu süreçte sıkıntısı olan bir üyemize sosyal yardımda bulunduk.   

10. Birçok antrenörün alacakları konusunda oluşan sıkıntıyı gündeme taşımak adına Başkanımız Çetin Yılmaz’ın tüm basketbol mecralarında ve ulusal medyada da yer bulan kulüp yöneticilerine seslendiği yazılı açıklaması sadece WEB sitemizde 5000 okuma aldı ve büyük kitlelere ulaştı.

11.  Bu süreçte TÜBAD Youtube TV arşivini hızla büyütmeye devam ettik. Evde kalınan dönemlerde 50.000 izlenmeyi geçtik. Farklı seviyelerde teknik, taktik, atletik performans, psikoloji, mentörlük, beslenme ve basketbol içinde kullanılan aplikasyon ve programların tanıtımına kadar birçok konuyu konularında uzman konuklardan dinledik. Ve TÜBAD TV Youtube kanalında izlenmeye açtık. 7 Bölge 7 Sohbet, TÜBAD Konuşmaları, Koçlarla Evde Sohbet ve yurtiçi ve dışı yapılan pek çok sunum ve sohbeti arşivimize dahil ettik.

12. Korona virüse karşı korunmayla ilgili 14 kuralı üyelerimizden Dr.Hakan Demir ve Prof.Dr.Alp Bayramoğlu basketbol öğeleriyle birleştirerek ilgi çekici bir infografik hazırladılar. Ve bu çalışmayı WEB sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda paylaştık.   

SOSYAL YARDIMLAŞMA, SAĞLIK VE BAKIM KONULARINDA YAPILAN DESTEKLER

13. Her yıl Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından belirlenen ve alınan antrenör vize ücretlerinde sadece derneğimiz üyelerine % 50 indirim yapılması sağlanmış ve sürdürülmektedir.

14. Kuvvetlenme aşamasındaki bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak üyelerimizin olağan dışı acil yardıma ihtiyacı olduğunda kendilerine yaş ve statü gözetmeksizin destek olunmuştur. Sağlık operasyonları ya da bakım gereksinimlerine bağlı olarak kendilerine, eş ya da ailelerine ivedilikle derneğimiz gücü çerçevesindeki sosyal yardım, etik değerler gözetilerek üye ya da aile ismi verilmeksizin, operasyon ve bakım süreci açıklanmadan birçok üyemize önemli yardımlar yapılmıştır. 

İLETİŞİM, WEB SİTEMİZ, SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ VE TÜBAD YOUTUBE TV

15. Farklı Yönetim Kurulu üyelerimizin, Anadolu Komitesinden üyelerimizin ve Genel Koordinatörümüzün katıldığı seminer, kurs ve turnuva olan illerimizde Antrenörler Buluşması adı altında sohbet toplantıları düzenledik. Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Batman, Antalya, Çanakkale, Bursa, Gaziantep, Mersin (Tarsus, Adana), Bandırma, Erzurum, Urfa (ve çevre illeri kapsayan), Hatay (ve İskenderun)illerinde gerçekleştirdiğimiz toplantılarda etik değerler, altyapılar için tavsiyeler ve dernek faaliyetleri bilgilendirmelerimizin ardından antrenörlerimizin sorularını yanıtlayıp onların dilek ve önerilerini dinledik. Pandemi sürecinde ise bu sohbet toplantılarını Zoom üzerinden 7 Bölge 7 Sohbet olarak gerçekleştirdik.         

16. Yenilenen WEB sitemizde üst ve yan menülerden kolaylıkla tüzüğümüzü, yönetim kurulu yapılanmamızı ve komitelerimizi görülebilir, üyelik ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilir bir hale getirdik. Makale, haber ve röportajlar yanında bütün önemli duyurularımızı sosyal medya hesaplarımızla bu kanallar üzerinden yapmaya başladık. Ayrıca TBF bilgilendirmelerinin antrenörlerimizle ilgili kısımlarını biran önce ve kolayca ulaşılması adına bilgilendirme metinleri hazırladık.

17. 4306 takipçisi bulunan Instagram, 1200 takipçisi bulunan Twitter ve Facebook hesaplarımızdan binlerce bildirimde bulunduk. Hem haberlerimizin hem de duyurularımızın bu kanallar ile daha genişe yayılmasını ve üyelerimizle etkileşim içinde olmayı hedefledik.     

18. Şubat 2018 tarihinde video arşivi oluşturmaya başladığımız TÜBAD TV Youtube kanalımız bugüne kadar 50.000’i aşkını pandemi sürecinde olmak üzere toplam 182.000 izlenme almıştır. Ve 2150 abonesi bulunmaktadır. Yapılan seminer ve eğitimlerden kısa klipler koyarak konularla ilgili farkındalık yaratmak istedik. Bireysel Gelişim Antrenörlük Sertifikası programına katılan antrenörlerin görüşlerine yer verdik. Aşağıda daha detaylı değineceğimiz TÜBAD Konuşmaları, Koçlarla Evde Sohbet ve farklı platformlarda yapılan yüzün üzerinde her kategori için rehber olacak yayınları paylaşarak her yerden her basketbol insanının ulaşılmasını istedik.

19. Yönetim Kurulu Üyemiz ve Koç İlişkileri ve İletişimi Komitesi Başkanı Hakan Yavuz 2019 yılında Sports TV’de yayınlanan Basketbol Gecesi programına konuk oldu ve faaliyetlerimiz konusunda bilgi verdi.

KOMİTELERİMİZ

20. İki yıl önce gerçekleşen olağan genel kurulda göreve gelen Başkanımız Çetin Yılmaz daha hızlı hareket etmek ve her konunun doğru adrese ulaşarak çözüm üretmek adına komiteler fikrini açıklamış ve bunu hayata geçirmişti. Böylece Yönetim Kurulu dışında farklı kategori ve illerdeki üyelerimiz de büyüyen derneğimizde aktif rol almaya başladılar.

                – Altyapılar Komitesi: Ertuğrul Erdoğan

Özlem Şencan – Deniz Atak – Mustafa Aksoy – Eser Orhan – Gökhan Yıldırım – Ozan Havuzlu

Bugüne kadar bize yansıyan altyapıyla ilgili birçok konu komite başkanı ya da bölgedeki komite üyelerince (etik, antrenör-kulüp, antrenör-veli vb.) direkt ilgili kişilerle görüşmeler yapılmış, çözüm üretilmiş ya da yönlendirmede bulunulmuştur.

                – Anadolu Komitesi: Necati Güler

Banu Mursal – Gediz Çizmeli – Volkan Aksoy – Haluk Durusoy – Fahri Güler – Ahmet Gürgen – Hamit Kavurmacı – İbrahim Aybar – Eralp Karıncaoğlu – Mahmut Şimşek

Anadolu’daki her ildeki antrenörlerimize ulaşmayı ve onları dinlemeyi hedefleyen bir yapı içerisinde çalışmaktadır. Yüz yüze iletişim ile birçok görüşme gerçekleştirmiş etik değerlerden bahsetmiş, altyapılarda nasıl oynanmasıyla ilgili olarak tavsiye niteliğinde bilgilendirmelerde bulunmuş ve antrenörlerimizi dinlemiştir. Pandemiyle birlikte de buna uzaktan iletişim yoluyla devam etmiştir.

                – Basketbol Okulları Komitesi: Şükrü Yaravlı

Ercüment Ülker – Burak Güner – Burak Sezgin – Şafak Aydıner – Serkan Karayel

Önceliği basketbol okullarında görev yapan antrenörlerin eğitimi ve sorunlarıdır. Basketbol okulları ve onların altyapı takımlarını içeren oluşumlara aynı öncelik ve mesafededir. 6-12 yaş grubu müfredatı için çalışmalar yapmakta ve TBF çatısı altında gerçekleşen toplantılarda aktif rol oynamaktadır. Kuruluşundan bu yana birçok farklı oluşum ile toplantılar yaparak fikir alışverişi yapmış ve yapmaktadır.

                – Dış İlişkiler ve Organizasyon Komitesi: Ergin Ataman

Murat Özyer – Dr.Hakan Demir  – Yakup Sekizkök – Özlem Sadiç

Yurtdışı bağlantılı konuk eğitmenler, konuşmacılar  ve turnuvalarımıza katılan/katılacak yabancı takımlar ile konular üzerine çalışmaktadır. Ve Euroleague Head Coaches Board ile ilişki içerisindedir.

                – Eğitim Komitesi: Aydın Örs

Alaeddin Yakan – Derya Özyer – Metin Ağırbaşoğlu

Antrenör eğitiminin gelişen teknoloji ve yenilenen metotlar kullanılarak daha iyi yapılması üzerinde çalışmakta, oyuncu gelişimi için altyapı antrenörlerine tavsiyelerde bulunmakta ve TBF Eğitim Kurulu’na eğitim içeriği ve üyelerimizden eğitmen olarak görev alabilecekler konusunda öneriler sunmaktadır.

                – Hukuk Komitesi: Murat Özyer

Av.Salim Baki – Av.Burçin Çelen – Av.Levent Polat

 Antrenörlerimize karşılaşabilecekleri sözleşme, işten çıkarılma vb. konularda yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirme ve hukuki destek vermektedir.

                – Kadın Basketbolu Komitesi: Zafer Kalaycıoğlu

Ayhan Avcı – Esmeral Tunçluer – Gülşah Kaya – Marcel Mori – Ender Kaya – Ercan Kahraman – Ahen Taner

Kadın basketbolu ve altyapılarında iletişimi artırmak ve karşılaşılabilecek sorunlara kadın basketbolu konusunda tecrübeli komite üyelerince çözüm üretmeyi amaçlamıştır.

                – Koç İlişkileri ve İletişimi Komitesi: Hakan Yavuz

Serhat Şehit – Ali Uruk – Köksal Kezik – Serhan Aydanarığ – Menderes Gümüşdal – Ahen Taner – Aziz Akkaya – Murat Kaya – Talip Özsar

Antrenörlerimizledirekt iletişimi hedefler. Bugüne kadar birçok irili ufaklı sorunu zaman zaman ikili ilişkiler kullanarak çözüm üretmiş ve üyelerimizin nerede olurlarsa olsun yanlarında olduğumuzu hissettirmiştir.

                – Mali İşler Komitesi: Tolga Öngören – Derya Aydıner

 Eğitim Komitesiyle birlikte antrenörlerimize yeni istihdam açabilecek pozisyonlar üretmeyi ve sözleşmeli antrenör sayısını artırmayı hedefler. Halihazırda TBF’ye öneri sunmak üzere liglere göre antrenör taban maaş uygulanması üzerinde çalışmaktadır.

                – Projeler Komitesi: Orhun Ene

Hasan Özmeriç – Burak Bıyıktay

Oluşturulan genç ve başarılı antrenörler havuzuna tecrübelerini aktaracak değerli antrenörlerle buluşturmak, yine bu antrenörleri üst seviye kulüplerdeki  antrenmanlara misafir ederek deneyim yaşatmayı amaçlar. Ve basketbolumuzun geleceği için değerli ve tecrübeli koçların basketbol okulları ya da altyapılarda çalışması, aynı zamanda usta çırak ilişkisi içinde antrenör yetiştirilmesi için projeler hazırlamaktadır.

                – Sağlık Komitesi: Dr.Hakan Demir

Dr.Cem Gökçe – Dr.Selam Gökçe – Diş Hekimi Okan Çevik – Prof.Dr.Alp Bayramoğlu – Dr.Hakan Akyol – Dr.Halil Kol

Pandemi sürecindeki Yönetim Kurulu toplantıları sırasında kurulmasına ve komitesinde farklı branşlardan doktor, dişçi ve eczacı üye antrenörlerimizden oluşmasına karar verilen en yeni komitemizdir. Yakın zamanda faaliyete geçecek olan komite, üyelerimizin önemli sağlık durumlarında iletişimde olmayı, hiperaktivite, obezite vb. konularda farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.

– Sponsorluk Komitesi: Çetin Yılmaz – Ufuk Sarıca

Derneğimizin bilindiği gibi yıllık üyelik aidatı dışında bir geliri bulunmamaktadır. Turnuva ve diğer organizasyonların yapılması, uygulaması düşünülen projeler için kaynak üretilmesi için sponsorluk anlaşmaları için çalışmaktadır.

                – WEB ve Sosyal Medya İletişimi Komitesi: Cem Akdağ

Erkan Kaplanoğlu – Volkan Günak – Fatih Emre Gezer – Doruk Güneş – Ahmet Can Solmaz

Sosyal Medya  – Şükrü Yaravlı, Zeynep Demiray Grafik Tasarım – Serkan Gürsoy

Üyelerimiz tarafından derneğimizle paylaşılan içerikleri incelemekte, içerik üretmekte ve bununla ilgili tasarımları yapmaktadır. TBF bilgilendirmelerinin antrenörlerimizi ilgilendirenkısımlarına hemen ulaşmaları için ivedilikle WEB sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurularını yapmış ve yapmaktadır.  

EĞİTİM VE EĞİTMEN

21. Türkiye Basketbol Federasyonu’yla eğitim konusunda bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. Üyelerimiz Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu’nun düzenlediği ulusal / uluslararası panel ve seminerler ile kurslarda görev alarak antrenör eğitimine her yıl katkı vermişlerdir.

22. Geçtiğimiz yıl Hakan Demir ve Ahmet Çakı Kosova Federasyonu’nun davetlisi olarak farklı tarihlerde seminerler gerçekleştirmişlerdir. Daha önceki yıllarda ise üyelerimizden Hakan Yavuz, Gencer Baytimur ve Ozan Havuzlu Türkiye Basketbol Federasyon’unun isteği üzerine Romanya’da, Oktay Mahmudi Hırvatistan, Slovenya, Yunanistan, İtalya ve Arjantin’de, Ertuğrul Erdoğan Filipinler’de ve Zafer Aktaş da Litvanya’da gerçekleşen seminerlerde eğitmen olarak ülkemizi, TBF’yi ve TÜBAD’ı başarı ile temsil etmişlerdir. Pandemi süreci boyunca birçok üyemiz yurtdışı webinarlarına konuşmacı olarak davet edilerek İngilizce olarak çok başarılı surumlar gerçekleştirmişlerdir. İzin verilen programlar TÜBAD TV Youtube kanalı arşivine eklenmiştir.

23. Kurulduğumuz günden beri birçok kere üyelerimize ulaştırılan yayınlara ek olarak en son 2014 Kuşadası Uluslararası Gelişim Semineri’nde ve İstanbul’da düzenlenen TÜBAD-TBF Eğitim Kurulu Semineri’nde de üyemiz Hurşit Baytok’un ‘’fundamental’’ isimli basketbol eğitim serisi ücretsiz olarak üyelerimize dağıtılmıştı. WEB sitemizin yenilenmesiyle eğitim bölümünde birçok farklı konuda sunumlar ve tercümeler paylaştık. Ve bunların birçoğunu indirilebilir PDF olmasına dikkat ettik. 

GELENEKSEL TÜBAD TURNUVALARI

 24. Geleneksel bir hale gelen TÜBAD Turnuvalarını tüm ekonomik zorluklara rağmen yaşatmaya devam ettik. Uluslararası antrenör semineri dönemlerine denk getirdiğimiz bu turnuvalar sayesinde Türkiye’nin her yerinden katılan antrenörlerimize Avrupa çapında bir turnuva seyretme ve burada iletişimlerini güçlendirme ortamı hazırladık.

Bilindiği üzere TÜBAD-Banvit Uluslararası Basketbol Turnuvası, 9 yıl boyunca Banvit ile ortaklaşa düzenlemiş ve o dönem TÜBAD Yönetim Kurulunun yoğun çabaları ve Banvit kulübünün desteği ile derneğimizin maddi anlamda devamlılığını sağlayan en önemli organizasyonlardan biri olmuştu. Buradan tekrar Sayın Özkan Kılıç’a teşekkürlerimizi sunarız.

21-22 Eylül 2018’de 12.TÜBAD-Mehmet Baturalp Turnuvasını Anadolu Efes, BANVİT, Darüşşafaka Tekfen ve Rusya’dan Khimki’nin katılımıyla gerçekleştirdik.

19-20 Eylül 2018’de ise TÜBAD-Doğan Hakyemez Gençler Turnuvasını Anadolu Efes, Darüşşafaka Basketbol, Fenerbahçe ve TOFAŞ’ın katılımıyla ilkini gerçekleştirdik. Bu turnuvaya katılan 4 BGL koçu olan Erhan Toker, Murat Mermi, Serhan Aydanarığ ve Semih Uslu’ya; zamansız kaybettiğimiz üyemiz Merih Çakıroğlu, yine vefat eden basketbol büyüğümüz Ünal Büyükaycan ve o dönem yakın aralıklarla kaybettiğimiz basketbolumuzun önemli isimleri Battal Durusel ve İsmet Badem adlarına anma plaketleri verdik.

Yine aynı tarihlerde DİYAÇEV ile ortak yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projemiz kapsamında “Arkadaşım Diyabet” Tip1 diyabetli sporcu çocuklar ile ünlüler arasında bir gösteri maçı düzenledik. Tip1 diyabetli çocukların akranları gibi spor yapabildiği mesajını turnuva içerisine yerleştirdiğimiz bu maç sayesinde ulusal basında yer almasına katkıda bulunduk.

2019’da ise yine Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleşen antrenör semineri sırasında CREDO 13.TÜBAD-Mehmet Baturalp Turnuvası, 2.TÜBAD-Doğan Hakyemez Gençler Turnuvası ve 3.”Arkadaşım Diyabet” Tip1 diyabetli sporcu çocuklar ile ünlüler arasında bir gösteri maçı ile bir basketbol haftası gerçekleştirdik.

CREDO 13.TÜBAD-Mehmet Baturalp Turnuvasına Beşiktaş Sompo, Galatasaray Doğa Sigorta, Tek Süt Bandırma ve Türk Telekom takımları, 2.TÜBAD-Doğan Hakyemez Gençler Turnuvasına ise Anadolu Efes, Darüşşafaka Basketbol, Fenerbahçe ve Karşıyaka spor kulüpleri katıldı.

2.TÜBAD-Doğan Hakyemez Gençler Turnuvasına katılan BGL koçlarına rahmetli olmuş değerli basketbol büyüklerimizi anma adına Ozan Havuzlu’ya Rüştü Yüce, Serhan Aydanarığ’a Armağan Asena, Alper Koç’a Cavit Altunay ve Sinan Aksoylar’a da Aydan Siyavuş anısına yaptırılan plaketler verildi.

DİĞER ÖNEMLİ FAALİYETLERİMİZ

25. FIBA tarafından Çin’de başlatılacak bir proje için Avrupa’dan istihdam edilecek 8 antrenörden birinin Türkiye’den olması düşünüldüğünden için ülkemize gelen FIBA yetkilisi ile görüşmeler yaptık. Onların kriterlerini içeren duyuruyu WEB sitemiz üzerinden paylaştık ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurduk. Tarafımıza ulaşan özgeçmişleri ilettik. Ancak Çin’de başlayan ve ardından tüm ülkelere yayılan salgın sebebiyle proje ertelendi.

26. Euroleague Head Coaches Board Genel Sekreteri bizle iletişime geçerek geçtiğimiz yıl İspanya’da gerçekleştirdikleri Uluslararası Kliniği bizimle yapacakları bir işbirliği ile bu yıl Antalya’da düzenlemek istediklerini söylediler. Mail trafiği ve ardından gerçekleşen yüz yüze toplantılar sonrası üzerimize düşen görev ve yardımları yapmak üzere el sıkıştık. Bu seminer ile ilgili geçtiğimiz yıl İspanya Antrenörler Derneği’ne yaptıkları gibi tarafımıza teklif edilen gelir modelini istemediğimizi bunun yerine TÜBAD üyelerimize indirim yapılmasını istedik ve kabul gördü. Ancak bu organizasyon salgın sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

27. Başkanımız Çetin Yılmaz BGL Ligi velilerine, İstanbul İl Hakemlerine, Basketbol Okulları Birliği’ne üye okulların velilerine ve Antalya’da bir basketbol okulunun velilerine seminerler verdi. Basketbol Okulları Birliği ve Antalya’da gerçekleşen seminerlerin ana konusu  Antrenör-Veli-Oyuncu ilişkileri oldu.

28. 2019 Sezonu başında itibaren TBF Ligler Koordinatörlüğünün davetlisi olarak BSL toplantılarına Başkan Vekilimiz Murat Özyer, Genel Sekreterimiz Derya Aydıner ve Genel Koordinatörümüz Şükrü Yaravlı ile katılıyor ve toplantı gündemine bağlı olarak fikirlerimizi iletiyoruz.

29. 2019-2020 Sezonu kız ve erkek tüm altyapı Türkiye Şampiyonalarına farklı Yönetim Kurulu üyelerimiz ve komitelerimiz üyelerinin katılımıyla ziyaretlerde bulunduk. Maçlar seyredip, antrenörlerle sohbet ettik. Ve o günün anısına bütün turnuvalardaki antrenör ve yardımcı antrenörlerine TEMA Vakfı’ndan üzerlerinde isimleri yer alan fidan sertifikaları hediye ettik.     

30. Voleybol Antrenörler Derneği ile antrenörlüğün meslek olarak kabul edilmesi için ortak bir çalışma yürütmek amacıyla Genel Sekreterimiz Derya Aydıner, Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Yavuz ve Genel Koordinatörümüz Şükrü Yaravlı’nın katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Futbol ve tenis gibi antrenör dernekleriyle de bir araya gelerek kurumların karşısına çıkıldığında büyük bir grubu temsil ettiğimizi göstermemiz gerektiği konuşuldu. Görüşmeler salgın sebebiyle ertelendi.

31. Bazı kulüp ve antrenörlerimizin bizimle irtibata geçerek ellerinde bulunan bazı malzemeler (forma, top vb.) komitelerimizin gerekli temasları sonrası ihtiyaç sahibi kulüplere ulaştırıldı. Bunu daha geniş çapta yapmak için yeni çalışmalar başlatıldı.      

32. Derneğimizi ziyaret ederek ya da öncesinde bizlerle paylaşımda bulunarak üst seviye altyapı ve A takım antrenmanı izlemek isteyen üyelerimizle gerekli iletişimi sağlayarak bir program yapıp bu isteklerinde yardımda bulunduk. 

33. WEB sitemizin yapımı, yeni logo tasarımı, bazı grafik tasarımları ve tercümelerde gönüllü üyelerimizden destek aldık. Turnuvalarımızı düzenlerken yine gönüllü üyelerimiz sayesinde büyük bir aile olarak görevleri paylaştık. Antrenörlük dışında doktor, tercüman, yazılımcı, avukat gibi farklı meslekleri olan üyelerimiz gönüllü olarak destek verdi. Birçok üyemizin bize bilgilerini paylaşmak adına ulaştırdıkları birçok çalışmayı, sunumu, videoyu ve tercümeyi paylaşarak bir köprü oluşturduk. Bu tür katılımların derneğin; hepimizin, yani her bir üyemizin sahip olduğu konusunda her gün daha fazla farkındalık yarattığına inanıyoruz.

34. Derneğimiz Onursal Başkanı Önder Seden ve basketbolumuzun duayenlerinden Yalçın Granit’e ziyaretlerde bulunduk. Aramızdan ayrılmış birçok basketbol insanını kabirleri başlarında andık. 

Faaliyetlerimizi özetlediğimiz bu rapor vesilesiyle derneğimizin kurulmasında, bugüne kadarki faaliyetlerinde ve bilhassa dernek ismimizin başına ‘’Türkiye’’ ibaresinin alınmasında büyük katkısı olan Onursal Başkanımız Sayın Önder Seden’e teşekkürlerimizi sunuyor ve ondan bayrağı devralıp ilk günden yaşamının son anına kadar onunla beraber çalışan rahmetli Sayın Mehmet Baturalp’i minnetle anıyoruz.