İstanbul Altyapı Kulüpleri Toplandı

Fehmi Sadıkoğlu ile birlikte birkaç altyapı kulübü başkanı, yöneticisi ve antrenörünün girişimiyle bugün Kozzy Kültür Merkezi toplantı salonunda altyapı sorunlarını ele alan bir toplantı gerçekleşti.

Gündem maddeleri;

1- Altyapı Lig Statüleri

2- Antrenör kategorilerine göre çalıştırılan takımlar

3- Türkiye Şampiyonaları

4- Altyapı maçlarında görev alan sağlıkçılar

5- Soru-Cevap ve Dilekler olan toplantıya Fehmi Sadıkoğlu ve Turgut Paşalı moderatörlük yaparken İstanbul İl Temsilcisi İnan Şefkatli de ikinci bölümde bazı sorulara yanıt verdi.

Fehmi Sadıkoğlu yaptığı açılış konuşmasında ulaşamadıkları ve haber veremedikleri kulüpler olduğuna işaret ederken bu toplantının kendileri tarafından düzenlendiğini ve Nisan ayında yapılması düşünülen büyük kapsamlı Antrenörler Buluşması öncesinde bazı sorunların ele alınması ve orada konuşulması açısından faydalı olacağına vurgu yaptı.

Ardından Turgut Paşalı gündem maddeleri üzerinden interaktif şekilde yürüttüğü toplantıda herkese söz hakkı vererek konular üzerinde ilerledi.

TÜBAD olarak konumuzla ilgili her oluşum, birlik ve derneğe eşit yaklaşım ilkemizle davet edildiğimiz bu toplantıya Dernek Genel Sekreterimiz Derya Aydıner, Genel Koordinatör Şükrü Yaravlı ve Basketbol Okulları Komitesi Üyesi Ercüment Ülker’in katılımıyla iştirak ettik.

İstanbul’da 300 kulüp ve yaklaşık 800 altyapı takımı olduğu konuşulan toplantıya yaklaşık 80 kulüp yöneticisi ve antrenör katıldı. Katılımcıların konuşulan konuların bazılarında vardıkları ortak düşünceler kısaca aşağıdaki gibiydi,

1- U10 ligine ilginin az olduğu, 12 takımın bu lige iştirak ettiği ve faydalı olduğuna inanmadıkları..

2- U13 ve U15 liglerinin yeni sezonda yeniden liglere alınması, yani U13, U14,U15 ve U16 olara kayrı oynanması.

3- Alınan kararların ve statünün hemen ertesi yıl değişmesi ve daha ne olduğunun görülmeden ya da tam ona göre bir hazırlık yapılırken tekrardan değişmesi.

4- E Kategori kartına sahip antrenörün belirlenen kategoride antrenörlük yapabilmesi.

5- Geçen yıl yapılan bölgesel düzenlenmenin bir yıl daha uzatılarak antrenörlerin kategori atlaması için süre kazanması istendi.

6- Hakemlerin hem ilişki kurmada hem de yönetim olarak yetersiz kalmaları.

Bu konular dışında İstanbul’dan Türkiye Şampiyonalarına 8 takımın katılması, B kategoriden oynayacağı maçlar sonucunda katılım olması gerektiği ve altyapı kulüplerinin bir çatı altında birleşmesi gibi konularda tartışmaya açıldı.

Derneğimize bu konularla ilgili sorular sorulduğunda antrenörleri ilgilendiren konular üzerinde Derya Aydıner E kategorisi antrenörlerin genelde oyunculuğu yeni bırakan genç arkadaşlar olduğu ve bu sebepten stajyer olarak görev almalarının öneminden ve yurtdışında ki özellikle Avrupa’daki örneklerinden söz etti. Ve bu stajyerlik döneminin önemli olduğunu söyledi.

Genel Koordinatör Şükrü Yaravlı ise gündem maddelerinin bir kısmının TÜBAD’ın konuları olmadığını, özellikle antrenör sorunları, özlük hakkı konuları, Türkiye’nin her noktasındaki antrenörlere eşit eğitim verilmesi ve sosyal-sağlık dayanışmanın temel konuları olduğunu belirtti. Ardından E kategori kartına sahip antrenörleri Türkiye geneline bakarak konuşmanın daha doğru olacağını ve bu iki yıl sürenin onların yaş gruplarına göre antrenman çalışmaları seçmeleri, hitabet şekli, oyuncuya doğru yaklaşım modellerini öğrenmeleri açısından önemli ve gerekli olduğunu tekrar etti. Ve ayrıca, geçen yıl geçiş sürecinin yumuşak olması için düzenlenen bölgesel değişiklik sayesinde İstanbullu antrenörlere kazandırılan bir yıl içerisinde İstanbul, çevre iller ve Anadolu’da birçok kurs açıldığını, kategori atlama şartlarını sağlayan antrenörler için bu kursların değerli bir fırsat olduğunu hatırlattı.

Bugün gerçekleşen toplantının ilişkileri tazeleme, yeni tanışmalar ve yapılan sohbetler üzerinden iletişimin kuvvetlenmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Ve İstanbul’da Nisan ayında gerçekleştirilmesi düşünülen yüksek katılımlı toplantı için pozitif mesajlar verdi.